Strassburgare är en mycket spröd kaka som passar bra ihop med choklad. Den går även att göra i flera olika varianter med olika slags garneringar. Spritsa längder, rulla bollar, pressa genom purépress. Hitta på och gör på ditt sätt för ett mer personligt resultat.
Du behöver:
100 g margarin eller smör
½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 1/4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
Garnering:
Gelé, florsocker eller blockchoklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Rör matfett, florsocker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt vetemjöl och potatismjöl lite i taget och rör kraftigt hela tiden (använd gärna elvisp). Spritsa, rulla eller pressa degen i valfri form på en smord plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Spritsa på valfri garnering när kakorna har svalnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar