Läckert goda chokladkakor med en mjuk kräm som ger fantastiska smakupplevelser!
Du behöver:
150 g smör
2 dl strösocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 ½ dl kakao
½ tsk vaniljsocker
Till chokladkräm:
100 g mjölkchoklad (eller vit choklad, om så önskas)
1 msk smör
1 msk ljus sirap
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker luftigt med en elvisp och blanda sedan ner ägget. Vänd ner vetemjöl, kakao och vaniljsocker och blanda tills du har fått en jämn och fast deg. Dela upp degen i 20 delar och rulla dem till lagom stora bollar. Lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 15 minuter. Ta ut kakorna och gör små fördjupningar i mitten med hjälp av en tesked.
Smält choklad, smör och sirap i en skål över vattenbad under ständig omrörning (om inte, är det lätt att krämen skär sig). Klicka eller spritsa ut krämen i fördjupningarna. Låt svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar