Det här receptet på sockerpasta är nog det bästa av alla, tycker jag. Varför köpa när man kan göra själv? Det är inte så svårt.
Du behöver:
1 msk gelatinpulver
4 msk kallt vatten
30 g kokosfett
1 dl vit sirap
1 kg florsocker
1 msk matolja
Gör så här:
Häll gelatinpulvret i en kastrull och tillsätt vattnet, låt det svälla innan du värmer det på svag värme. Tillsätt kokosfettet när gelatinet har smält. Låt blandningen svalna. Sikta florsocker i en bunke och häll vätskan över. Tillsätt den vita sirapen och arbeta till en smidig deg. Tillsätt olja i slutat för att göra degen mer lättarbetad. Pastan kavlas ut och används på samma sätt som marsipan. Du kan även trycka ut blommor med hjälp av utstickare och sedan låta dem stela i rumstemperatur i ca 2 timmar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar