fredag 5 november 2010

Chokladcupcakes

Dessa cupcakes är otroligt saftiga och innehåller bitar av mörk choklad. Det blir något utöver det vanliga till eftermiddagskaffet.


Du behöver:
100 g mörk choklad
150 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kakaopulver
1 dl vispgrädde

Till chokladfrosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
100 g philadelphiaost
1 msk varmt kaffe

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka chokladen grovt. Ställ ut muffinsformar på en plåt (använd gärna en muffinsplåt). Smält smör och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och vänd sedan ner det i äggsmeten. Tillsätt smör och grädde under omrörning och vänd till sist ner den hackade chokladen. Fyll muffinsformarna nästan upp till kanten och grädda dem mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt dem svalna.

Chokladfrosting:
Vispa smöret mjukt med hjälp av en elvisp. Tillsätt florsockret lite i sänder. Tillsätt vaniljsocker, kakao och philadelphiaost och vispa tills smeten har blivit krämig. Rör till sist ner kaffet. Spritsa frostingen på de avsvalnade muffinsen och dekorera med något trevligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar