söndag 7 november 2010

Amerikanska chokladrutor

Enkelt, lyxigt och gott!

Du behöver:
100 g nötkärnor
150 g smör
3/4 dl kakao
3 ägg
3 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
200 g blockchoklad

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Smörj och mjöla ett bakplåtspapper och lägg det i en långpanna. Hacka nötterna. Smält smöret och tillsätt kakaon, rör till en slät smet. Låt den svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner chokladblandningen och mjöl blandat med bakpulver. Tillsätt nötterna i smeten och bred sedan ut den i långpannan. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor. Smält chokladen och smeta ut den lite oregelbundet på varje chokladruta. Toppa med en hasselnöt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar