Morotskaka är absolut en favorit bland mjuka kakor! Det här receptet har jag fått från min mamma som förövrigt har lagt bakning på hyllan.
Du behöver:
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 dl matolja
6 dl rårivna morötter
Till topping:
200 g philadelphiaost
120 g rumstempererad smör eller margarin
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vänd sedan ner det i äggsmeten. Riv morötter (ca 3-6 st, beroende på storlek). Varva ner morötterna och oljan under omrörning. Häll smeten i en smord långpanna eller med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen i cirka 40 minuter. Låt svalna.
Vispa smöret mjukt och tillsätt philadelphiaosten. Blanda i florsocker och vaniljsocker och vispa tills det har blivit en slät kräm. Bred ut krämen över den avsvalnade kakan och skär den sedan i rutor.
(En liten kul grej man kan göra är att färga kokos orange med hjälp av karamellfärg, och sedan strö över kakan. Då blir det snäppet trevligare)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar