söndag 31 oktober 2010

Morotskaka

Morotskaka är absolut en favorit bland mjuka kakor! Det här receptet har jag fått från min mamma som förövrigt har lagt bakning på hyllan.

Du behöver:
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 dl matolja
6 dl rårivna morötter

Till topping:
200 g philadelphiaost
120 g rumstempererad smör eller margarin
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vänd sedan ner det i äggsmeten. Riv morötter (ca 3-6 st, beroende på storlek). Varva ner morötterna och oljan under omrörning. Häll smeten i en smord långpanna eller med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen i cirka 40 minuter. Låt svalna.

Vispa smöret mjukt och tillsätt philadelphiaosten. Blanda i florsocker och vaniljsocker och vispa tills det har blivit en slät kräm. Bred ut krämen över den avsvalnade kakan och skär den sedan i rutor.

(En liten kul grej man kan göra är att färga kokos orange med hjälp av karamellfärg, och sedan strö över kakan. Då blir det snäppet trevligare)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar