lördag 30 oktober 2010

Chokladbakelser med vit chokladkräm

Det här är absolut en av mina favoritbakelser, kanske för att jag är så otroligt förälskad i vit choklad. Men den går hem hos alla.



Du behöver:
150 g ljus choklad till formarna


Till krämen:
150 g vit choklad
2 dl vispgrädde
2 dl kesella, vanilj

(eventuellt en favoritlikör till smaksättning)


Gör så här:

Smält chokladen till formarna i ett vattenbad eller under låg temperatur i mikron. Häll chokladen i dubbla pappersformar eller i folieformar, täck botten och kanter genom att "vända runt" dem. Ställ in i kylen och låt formarna stelna, dra sedan försiktigt bort pappret eller folien.


Smält den vita chokladen i vattenbad. Vispa grädden tjock och blanda den sedan med chokladen och kesellan. Fyll formarna med krämen och garnera eventuellt med färska frukter eller bär.


Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar