Det här är en god kombination av cheesecake och brownie. Själv har jag ändrat lite på receptet efter tycke och smak.
Du behöver:
Till brownie:
200 g mörk choklad
50 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk mjölk
Till cheesecake:
200 g smör
200 g philadelphiaost
1 dl strösocker
2 ägg
2 msk vetemjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader och smörj en fyrkantig form, gärna 20x35 cm.
Smält chokladen och 50 gram smör i en skål över sjudande vatten, dra bort från värmen. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Rör ner mjöl, mjölk samt chokladblandningen. Bred ut hälften av browniesmeten i formen.
Vispa samman den stora smörmängden och de övriga ingredienserna till cheesecake i en skål. Häll smeten i formen över browniesmeten. Avsluta med att klicka ut resterande browniesmet lite oregelbundet, grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Låt kakan svalna helt innan du skär den i lagom stora bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar