Jag har länge letat efter ett riktigt bra recept på chokladbiskvier, som dom man köper på konditorier. Dock består recepten tillmestadels utav smör och det ger en sån fet smak/konsistent tycker jag. Ändå finns det bästa receptet i boken Sju sorters kakor som är en gammal favorit i bokhyllan.
Du behöver:
Till mandelbottnar:
1 ½ dl (100g) sötmandel
1 ½ dl socker
1-2 äggvitor
Till fyllning:
2 dl Mársankräm
150 g smör eller margarin
1 msk vaniljsocker
2 msk florsocker
1 msk kakao
Garnering:
200 g blockchoklad
25 g kokosfett eller 1 msk olja
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper. Skålla, skala och mal mandeln. Blanda den med sockret. Vispa vitorna lätt och vänd ner dem i mandelblandningen. Bred ut smeten till runda små kakor på plåten. Grädda mitt i ugnen i cirka 8 minuter. Ta ut och lossa kakorna medan de är varma, låt de kallna.
Rör matfett mjukt och smidigt. Tillsätt lite i tagen av márzankrämen. Blanda i vaniljsocker, florsocker samt kakao. Rör tills krämen har blivit smidig. Bred chokladkrämen lite toppigt på undersidan av mandelkakorna, låt de stelna i kylen.
Smält blockchokladen med fettet i vattenbad. Doppa den toppiga sidan av kakorna i chokladen. Låt dem stå i kylen och stelna.
Ett tips för att slippa smörsmaken.
SvaraRaderaVispa smöret med elvisp i ca 10 minuter, så försvinner den smöriga smaken :)