lördag 30 oktober 2010

Chokladbiskvier

Jag har länge letat efter ett riktigt bra recept på chokladbiskvier, som dom man köper på konditorier. Dock består recepten tillmestadels utav smör och det ger en sån fet smak/konsistent tycker jag. Ändå finns det bästa receptet i boken Sju sorters kakor som är en gammal favorit i bokhyllan.

Du behöver:

Till mandelbottnar:
1 ½ dl (100g) sötmandel
1 ½ dl socker
1-2 äggvitor

Till fyllning:
2 dl Mársankräm
150 g smör eller margarin
1 msk vaniljsocker
2 msk florsocker
1 msk kakao

Garnering:
200 g blockchoklad
25 g kokosfett eller 1 msk olja

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper. Skålla, skala och mal mandeln. Blanda den med sockret. Vispa vitorna lätt och vänd ner dem i mandelblandningen. Bred ut smeten till runda små kakor på plåten. Grädda mitt i ugnen i cirka 8 minuter. Ta ut och lossa kakorna medan de är varma, låt de kallna.

Rör matfett mjukt och smidigt. Tillsätt lite i tagen av márzankrämen. Blanda i vaniljsocker, florsocker samt kakao. Rör tills krämen har blivit smidig. Bred chokladkrämen lite toppigt på undersidan av mandelkakorna, låt de stelna i kylen.
Smält blockchokladen med fettet i vattenbad. Doppa den toppiga sidan av kakorna i chokladen. Låt dem stå i kylen och stelna.

1 kommentar:

  1. Ett tips för att slippa smörsmaken.
    Vispa smöret med elvisp i ca 10 minuter, så försvinner den smöriga smaken :)

    SvaraRadera