lördag 4 december 2010

Ananassorbet

Detta är en mycket uppfriskande sorbet, som dessutom inte är så svår att göra.





Du behöver:
1 ananas
1 dl strösocker
½ dl glykos eller vit sirap
Saft av en halv citron
Eventuellt Kirsch efter tycke och smak.

Gör så här:
Dela ananas på längden. Skär bort den hårda mitten och skrapa ur fruktköttet i en matberedare (lägg ananashalvorna i frysen). Tillsätt socker, glykos (eller vit sirap) och saft av en halv citron. Kör tills sockret har löst sig och smeten blivit porös. Sila den genom en finmaskig sil. Kör i glassmaskin tills sorbeten fått en fast konsistens. Har du inte glassmaskin så kan du ställa in den i frysen och bara röra om då och då. Fördela sorbeten i de frysta ananashalvorna och låt stelna. Servera i ananashalvorna eller i portionsglas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar